sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Hiljaista on

Eipä ole kotosalla navetassa tapahtunut mitään kirjoittamisen arvoista, huomena loppuu lomitusrupeama toisessa paikassa, huh. Ja 12. päivä uuestaan :D eikai siinä.

Ilta varmaan meinaa poikia kohta ja Iines raukka taitaa lähteä raatoauton kyytiin :( Tuo tauti on vienyt aika nopeasti ennen niin hyvät jalat ja elämänilon, ennen niin hienon näköinen hieho on nyt luurankohaamuna toljottava zombi.. Inhottavaa tämmönen, sitä niin haluaisi että kaikki pysyisivät terveinä ja mahdollisimman pitkään karjassa ja sitten tulee tuommoinen. Elämä on.

tiistai 25. kesäkuuta 2013

Ekan yllätysvauva!

Eka yllätti ja tekaisi pikkusöpöliinin 5 päivää liian aikaisin, neitihän sieltäkin tuli. Ja minkä näköinen neiti! Oikea sydäntenmurskaaja, nimeltään Kehvatsu :3 Erikoisempi suku: VH Bostrup x Levälän Summerboy x Peltoniemen Jynni

Kuvaa tulee myöhemmin :)

sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Vielä vähän lisää ot:tä

Mutta kun on ihan pakko hehkuttaa! Kokeilu mielessä aloitettiin siis maailman alkeellisimmissa oloissa hautoa omien kanojen munia kukon kuolemisen jälkeen, ja kaikki neljä ovat lähteneet kehittymään! Kahden kehitys on selvästi edellä mutta haitanneeko tuo. Mukana olleista luomumunista ei lähtenyt yksikään itämään, harmi :( Nyt sitte vaa jännätään että minkä näkösiä tipuja sieltä tulee, kolmelta eri kanalta ovat munat ja kaikki maatiaisia.

Läpivalaisukuva eiliseltä

torstai 20. kesäkuuta 2013

Out off topic

Tämähän ei varsinaisesti tänne blogiin kuulu mutta pakko silti hehkuttaa, meille ois vissiin tulosa tipuja, kuoritumispäiväksi ennustettiin 5.7. Tänään läpivalaistiin ja ainakin kahdesta on tulossa, neljä nuita siis on tuolla. Kaksi muuta on vielä vähän epävarmoja tapauksia :D Nyt pitää vaa pitää peukut pystyssä ja toivoo parasta... Tämä lehmityttö leikkii hangon keksiä seuraavat pari viikkoo :)))

maanantai 17. kesäkuuta 2013

Loputki elikot ulos

Nyt on sitte kaikki loputki elikot, paitsi tämän vuotiset vasikat ulkona. Oli kyllä hiehoilla hauskaa kun laitumelle pääsivät, niin vain juostiin häntä torvella menemään :D ja ääntä nuista lähtee kyllä enemmän kuin tarpeeksi.

Asiasta kärrynpyörään, onko kukaan satunnaisistakaan lukijoista menossa Farmariin Seinäjoelle? Itsellä on vielä päivä mietinnässä, ayrshire- vaiko holsteinnäyttely... Aika näyttää :)

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Siemennyksiä vihdoin ja viimein

Ämmy ja Hertta siis tällä kertaa vuorossa, molemmille laitettiin VH Suarezia. Tsau.

Matamit laitsalla

Ajattelimpa nyt sitten viimein tehdä vähän kuvapitoisemman päivityksen, kun kerrankin satuin kameran kanssa olemaan liikkeellä. Vähän laidunkuvia rouvista ja parista neidistäkin, olkaa hyvä! :)

vasemmalta oikealle: Aamun pää, Hertta, Hilima, Alma, Elina, Itikka ja Hippula

Ihime (D Rödding x Savikkaan Viikinki)

Isabella (VR Leroy x Mäkelän Royal)

Aamu (F Tolstrup x Peltoniemen Jynni)

Lauman the boss viettämässä laatuaikaa matamien kans... :D

Elina (Sammatin Sutjakka x Martin Orakas)

Evita (KM Jewel Tres x Peltoniemen Jynni)

Jasmiini, Happi ja keskellä Enne


Josefiina (VH Grafit x KM Jewel Tres)


Jaffa (R Haslev x Saarelan Turandot)


ja loppuun vielä kuva ihan ylisöpöstä pikkuisesta...


 
Kummajuttu (VH Mota x Haapalan Satsi) <3

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Jalostussuunnitelmaa

...seuraavalle listakaudelle. Tähän piti nyt kiinnittää huomiota ettei tule liian lähisukulaisia laitettua näille nyt kun näkyy olevan Man-O-Mania, O-Mania, Masseytä ja vähän lisää O-Mania listalla, huh. Sääliksi käy niitä joilla sattuu tätä sukua olemaan runsaamman puoleisesti navetassa.

Meillä ei tosiaan käy jalostussuunnittelija koska meidän tila ei kuulu tuotosseurantaan. Tästä johtuen meillä on käytettävissä vain huippusonneja, nuorsonnien ja isäsonnien annoksia ei meidän lehmiin tuhlata. Jalostuksesta siis päätetään itse, ja ainut meidän perheestä joka tästä on oikeasti ollut kiinnostunut olen minä, aikaisemmin siemennyssonnin on päättänyt semmari koskaan edes näkemättä kyseistä lehmää. Noh, lopputuloksen voikin melko helposti päätellä. Näkyy nyt vain omakin lista menemään melko yksipuoliseksi :D

Tässä nyt suositussonnit tälle listakaudelle (1.6. - 1.9.), sonnit ovat siis faban käyttölistalta 2/2013.
sonnin nimi (1.suosituksena / 2. suosituksena)

VH Anderstrup Super Suarez (4/1)
VH Höjgrård Big Time Bert (1/2)
VH Anderstrup Massey Miracle (1/0)
VH Anderstrup Man-O-Man Mandel (4/0)
VH Raage Ronaldo (0/1)
Da-So-Burn MOM Earnhardt P (0/3)
Sammatin Valpas (1/0)
Asmo Aikomus (0/1)
VH Service Sergio (1/0)
VH Sammatin Man-O-Man Maine ET (0/1)
Picanto (1/0)
VH Tolstrupgaard Sammy Salomon (0/1)
VR Sörby Ö Sörby Solero (0/1)

Ai mitennii Suarez ja Mandel on mun lemppareita..? :D

Vain elämää, ei sen enempää :)

Nyt on postailut jääneet työkiireiden takia vähän harvemmalle, pahoittelut siitä! Viime viikolla tosiaan lomitin kolme päivää että vanhemmilla oli aikaa keskittyä veljen rippijuhliin, ei mitään herkkua kun torstaina oksennustauti ja perjantaina navettaan... Lauantaina poiki Ilopillerikin viikon etukäteen, iiiihanan siron pikku tyttösen :) Kaunis valkoinen neiti sai nimekseen Kummajuttu, sukua ei ole tiedossa kuin tämän verran:

i: VH Mota
e: Ilopilleri
  ei: Haapalan Satsi
  ee: Pimu
     eei: ?
     eee: Opri
          eeei: Aspilan Lennokas

Korsto lähti välitykseen ja hiehotkin on saatu vihdoin ja viimein ulos. Jasmiini pikkupirulainen ei halua pysyä kirveelläkään aitojen sisäpuolella, asiaahan ei toki yhtään helpota se että tuo kääpiöeläin sattuu olemaan melkein yhtä matala kuin koko aita itsessään... Emäänsä tullut. Kipinä ja Kaunokkikin pääsivät ulkoilemaan vähäksi aikaa eilen, oli siinä vauhtia kun äykkyvaavit veti rallia ympäri aitausta :D

Rehut on tehty ja nyt alkaa sitten mun pääasiallinen tämän kesän urakka, operaatio jalostus. Talvella on niin vaikea vahtia että lehmille kanssa laitetaan sitä mitä lapussa lukee, isällä kun on tapana katsoa omia ehdotuksia niille, harmi vaan kun ne yleensä ovat yhtä sopivia kyseisille lehmille kuin traktorin rengas ladaan.

Kesän ensimmäinen "oikea" jalostuskin on nyt laitettu aluille, Enne siemennettiin Fexter Capilla ;)

Enne the rakennelehmä

lauantai 1. kesäkuuta 2013

Elsakin sai jälkikasvua

... tosin jo eilen, eli päivitys tulee myöhässä! Tismalleen sinä päivänä syntyi kuin pitikin, komea valkovoittoinen pikkune. Emäänsä ei ole ulkonäössä tullut kyllä yhtään, tämä on paksu joka kohdasta eikä yhtään siro kuten emänsä, harmittaa :( Elsa on navetan parhaita lypsäjiä, eli ei sitä välitykseenkään uskalla mennä laittamaan. Ehkä tässä mukulassa sitten on ainesta kunhan kasvaa! Kakaran nimeksi tuli Kaveri, tytsyn suku:

i: VH Ras
e: Elsa
  ei: Levälän Summerboy
  ee: Unelma
      eei: Heikuran Mikkantuu
      eee: Sanni
             eeei: Peltoniemen Jynni
             eeee: Nopsa
                     eeeei: Kotikankaan Akku