perjantai 29. marraskuuta 2013

Hilima poiki (anteeksi viivästyminen!)

Hilimaki päätti sitte poikia pari päivää myöhässä (ja tämä päivitys jo varmaan viikon myöhässä, pahoittelut :D) ja sonnihan sieltä tuli. Keikariksi nimetty pienen pieni koipeliini näki päivänvalon 19. päivä eli viime viikon tiistaina, illan hämärässä. Pojan toinen etujalka oli taittunut väärään asentoon ja harasi vastaan, minkä takia poikiminen oli emälle vaikea ja vielä huomattavasti väsyttävämmäksi olisi mennyt mikäli kukaan ei olisi poikimista valvonut. Meillä jokaista poikimista valvotaan yllätyksien varalta, tästä varmaan osaltaan johtuu pieni vasikkakuolleisuuskin. Keikari sai nimeensä vaikutteita isänsä nimestä, superdaddyna toimi nimittäin VH Maine.

Kaisla ja Kelmitär ovat päässeet jo muuttamaan lastentarhan puolelle, vaikka melko pieniä ovatkin. Kuningasidea lähti eilen välityksen kautta uuteen kotiin, onnea matkaan pikkupoika! Lehmiäkin on siemennetty melko hurja määrä viime päivityksen jälkeen, joskin unohdin listan navetalle joten tarkkaa tietoa ei ole niistä antaa. Jaffa siemennettiin brown swiss sonnilla nimeltä Payssli ET, Jivia VR Urilla tai Uutimella (en muista kummalla, molemmat Ullimullin poikia kuitenkin :D) ja Iralle laitettiin Big Pointia. Ämmy kärähti tyhjäksi tarkistuskierroksella, onneksi sentään Janni ja Elsa todettiin tiineiksi.

Seuraavat poikimiset on joulukuussa Herbiina ja Evita, Herppulilta ainaki ootetaan tyttöä, edellinen älyttömän nätti lehminen lähti naapuritilalle kasvamaan pihattolehmäksi. Kissakantaa on karsittu ja nyt jäljellä on enää emäkissa Samba ja pikkupoika Severi.

Pahoittelen vielä kerran postauksen viivästymistä, kuvia yritän saada viikonlopun aikana! :)

2 kommenttia:

  1. Meilläkin päin poiki viikko sitten hilma niminen lehmä sonnipoitsun. :) viikon oli jo muutenkin myöhässä poikiminen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi ku kiva kuulla kaimoista :D Onko tämä kys. Hilma mustavalkoinen vaiko ruskea yksilö? Ja paljon onnea sinne päin pojasta :)

      Poista