lauantai 24. elokuuta 2013

Puinnit käynnisä

Nyt on päästy täälä Pohojanmaallaki puinnit alottamaan! :) Pikkuveljen kanssa ollaan olkipaaleja kerätty pelloilta nyt kahtena päivänä, samaa urakkaa on vielä edessäpäinkin. Navetoitua on tullut myös nyt kun isä rälläilee puimurilla niin meitsipä sitten hoitelee iltanavetat. Nyt oiski hyvä tilaisuus kertoilla taas pitkästä aikaa navetan arjesta kun on vähän perilläkin asioista :D

Herbiina lypsetään taas sekaan, vasemman takusen kns hoidetaan umpipuikoilla, kohtahan senkin saa umpeen jo laittaa. Iralle iski utaretulehdus, sillä on nyt antibioottikuuri päällä ja lypsetään viimeisenä viemäristä alas. On muuten rauhallinen lehemänalku ku ei meinaakkaa jalkaansa nostaa! :) Iran vieruskaveri Ipana on nyt seurannassa, toinen etunen on haavautunut aika ilkeän näköisesti, eikä tyllerö anna kenenkään muiden kuin minun pestä ja laittaa koneet alle tai muuten tulee sorkasta. Kehvatsu ja Kummajuttu pääsi isompien kans samaan ryhmäkarsinaan Kipinän, Kaverin ja Kaunokin kanssa, Kakara pääsi lastentarhaan ja Kumina ulos pikkuhiehojen kanssa. Iran vassu Kasandrakin siirtyy heti lastentarhapuolelle kun vaan opetetaan tekojuomalle :)

Emmu lähti korkealaitaisen matkaan tiistaina, Iiris ensikuussa. Supersiskokset Enne ja Hertta tarkistettiin, molemmat ekasta tiineitä, jeee!! Enne Fexter Capista ja Hertta VH Suarezista :) (yhyhyy en pystynyt linkkaamaan kun sonnihaku on huoltokatkolla :'( ) Ämmy siemennettiin VH Suarezilla nyt kolmannen kerran ja epäiltiin että sillä ois rakkulat. Prkleen prkl. Ihime on nyt kans siemennetty, VH Mandelilla. Seuraava poikiminen on vasta lokakuussa joten nyt onki sitte rauhallisempaa jaksoa navetan nurkallaki :)

+ Kiitos paljon kaikista niistä kommenteista joita viime postaukseen tuli, yritän tehä parhaani ja toteuttaa kaikki toiveet :) Lehmistä esittelysivua oonki jo alotellu, löytyy ylälaidasta "Rouvat" tekstin takaa, sieltä löytyy jo perustiedot eli nimi, korvanumero, jälkeläiset ja tottakai mun lempparijuttu eli polveutuminen (mihin ei mennykää ku semmoset vajaa 3 ja puoli tuntia aikaa... :D), kuvat on tulossa! ;) Navetta - Suomi -sanakirjaa oon alottelemassa kans, ehdottaa saa sanoja ym. koska mulla saattaa sieltä unohtua aika reilustikki asioita :) Hyvää illan jatkoa kaikille, tämä tyttö lähtee nyt jungledin voimin iltanavettaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti