lauantai 27. heinäkuuta 2013

Myytävien valikointia

On muuten yllättävän vaikeaa hommaa kun kaikki on niin ihania :( Vasikoita pitää kuitenkin karsia, tämä on jo kolmas hyvä lehmisvuosi peräjälkeen eikä laajennus ole vaihtoehtona vielä moneen vuoteen. Mutta oikeasti, 19 poikimisesta 14 lehmävasikkaa eikä meillä siis käytetä seksattua siementä :D Jos joku tuntee tarvitsevansa vasikkaa tai paria niin meillä kyllä niitä riittää... 10 poikimista tulossa vielä tälle vuodelle ja syksyllä alkaa tekemään tiukkaa tilojen kanssa.

Myyntiin näillä näkymin menossa seuraavat silmäterät:

Kummajuttu
VH Mota x Haapalan Satsi x ?

Pirteä ja utelias vasikka, vähän arkuliparkuli mutta jos toiset eivät tule häätämään niin tykkää kyllä ihmisen seurassakin olla. Hyvä, kuiva luusto ja sirot jalat, kohtuullisen näköinen rungon alku mutta ei järin iso kokoinen. Semmonen nätti ja näpsäkkä pikkulehmän alku :)


Kehvatsu

Tämä suku on mahdoton tekemään lehmävasikoita! Puolet navetan asukeista polveutuu Jynniläisestä Sanni-lehmästä :D Kehvatsu näyttäis olevan melko keskiverto vasikka, täytelehmänä ehkä menisi. Ihan mukavan luonteinen, koko suku on täysjärkisiä elikoita täynnä, tosi rauhallisia lypsettäviä ainakin.Kielo
VH Blink x D Ole x Haapalan Satsi

Isokokoisesta suvusta, kuiva luusto ja sirot jalat, mahtava runko mutta luonne vähän aremman puoleinen. Hienon värinen ainakin on, valkoinen jossa pieniä mustia pilkkuja ja toisen silmän ympärillä musta läiskä :D Hyvä rakenteisesta suvusta josta myös maitoakin löytyy. Harmi kun ei ole Kielosta tai sen emästä kuvaa, Kielo on sukua meidän parhaalle lehmällä, tehoneiti Ennelle ;)

Kesäheinä
VH Maine x S Ross x F Tolstrup

Myydään vain koska kasvaa niin iso ettei välttämättä mahdu meidän parsiin enää isona. Isokokoisesta ja hyväluontoisesta suvusta jolla utarerakenne on kohdillaan ja ei varmasti repsahda. Suhko hyvä hedelmällisyys mutta varsinkin mahtava keskisidettä ja luonnetta täytyy painottaa, tämä ei varmasti petä luottamusta lehmänä! Tästäkään ei ole kuvaa mutta on jo nyt isompi kuin vanhemmat vasikat samassa ryhmässä, mm. Kummajuttu ja Kaveri joka ei sekään ihan pieni ole :D

Kirsikka
VH Mandel x Haapalan Satsi x Levälän Summerboy

Tämäkin myynnissä yksinkertaisesti siksi että näitä on liikaa. Samaa sukuhaaraa kuin Kehvatsu ja samaa voisi tästäkin sanoa, täytelehmänä menisi. Toki tälle on suuremmat odotukset kun isänä kuitenkin lempparisonni Mandel ja emänsäkään ei ole yhtään hullumman näköinen.

Nämä kaikki ei siis ole meiltä lähdössä, vaan nämä on ne joita nyt yritetään kaupata että saataisiin edes 2 tai 3 pois edestä niin saataisiin syysvasikatkin mahtumaan sisälle talvella :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti