lauantai 28. syyskuuta 2013

Kaikki pallerot sisällä

Lehmät ovat olleet jo kauemmin aikaa sisällä huonojen kelien takia, ja nyt kylmien syyssateiden saapuessa tänne Pohjanmaallekkin pääsivät myös hiehot sisälle. Keskiviikkona meni navetalla puoli kymmeneen ja saatiin laitettua sisälle puolet porukasta, vasikka-aitauksen asukit + Juulia ja Josefiina menivät siiloon, johon on siis tehty ja oviaukko mutta "eteinen" joka estää lumen ja tuulen menemisen suoraan sisälle uupuu vielä. Juhannusheila ja Jaffa antoivat ottaa itsensä nätisti kiinni joten nekin pääsivät jo keskiviikkona parteen köllöttämään, Jivia ja Jogurtti sen sijaan vetivät semmoista rodeota pitkin aitausta että ajettiin ne vain sitten vasikka-aitaukseen että ne pääsivät katoksen alle suojaan vesisateelta. Seuraavana päivänä laitettiinkin sitten loput sisälle, Jivia ja Jogurtti Jaffan viereen pikkuparsiin jotka olisi määrä purkaa parin vuoden sisällä, sillä vain kaksi näistä parsista on tarpeeksi isoja että niissä pystyy isokokoisia holsteinhiehoja pitämään. Uudelle puolelle Juhannusheilan viereen pääsivät Jännitys ja Janni jotka molemmat pitäisi tarkistaa, sekä Jekku ja pienen pieni Jasmiini joka on koko porukan pienin! (Ja poikii tammikuussa, heh :D)
Lehmäparsiin pääsivät jo Impi jonka olisi määrä poikia ensi kuun lopulla, ja marraskuussa poikivat Inari ja Ivalo. Hiehojen alta korkealaitaisen kyytiin pääsivät Aliisa ja Iiris, kyynel silmäkulmassa katsottiin kun tytöt nousivat rekan kyytiin, ei tämä helppoa ole jos niihin kiintyy.
Torstaina otettiin samalla sisälle myös lampaat joita ei todellakaan ollut tarkoitus hakea pois laitumelta vielä, mutta iltaheiniä viedessä satuin huomaamaan että Viuhti ontui toista etujalkaansa. Nopea soitto pikkuveljelle ja pakettiautolla laitumelta hakemaan viittä lammasta säkkipimeällä, hullujen touhua tämä on :D

4 kommenttia:

 1. Kivoja nimiä karjalla. Keväällä on niin ihanaa kun saa ne ulos, mutta syksyn tullen mukavaa kun ovat taas navetassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään parhaita hetkiä tosiaankin on laitumelle lasku, lehmätkin ovat innoissaan pimeän talven jälkeen ja kirmaavat laitumella häntä pystyssä. Toisaalta taas juurikin mukavaa saada ne syksyllä taas sisälle, sillä kylmässä viimassa lehmätkän eivät nauti ulkona olosta ja huutavat vain portilla ja odottelevat josko pääsisi sisälle. Hoitajalla on hyvä olla kun lehmillä on hyvä olo :)

   Poista
 2. Tekisi vielä mieli nähdä kuvia näistä rouvista parsissaan, jos vain valoa riittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia on tulossa kunhan saan kameran pelittämään oikein pöytäkoneen kanssa :)

   Poista