tiistai 22. lokakuuta 2013

On tämä vaa työmaa

Koko eilinen tuli rehkittyä enemmän tai vähemmän hiki päässä ja sappi kiehuen, muisti taas miksi olisi kiva jos olisi uudenaikainen navetta ja kaikki kivat elämää helpottavat vempeleet. Vaan minkäs teet, ei ne työt itsestään tehdyksi tule :D Aamupäivällä kävin putsaamassa pikkuvasikoiden yksilöketat uusia tulokkaita varten jo valmiiksi. Immen laskettu aika ois sunnuntaina ja Ivalon vasta myöhemmin, mutta joku vaisto sanoo että kummatkin poikii viimestään ens viikon aikana. Ivalolla oikeastaan tullut jo enemmän utareen alkua kuin Immellä, saas nähä.


Impiä väsytti :D Vieressä näkyy aina yhtä hölmistyneen näkönen Hilima, jonka pitäis myöski poikia ens kuussa.


Kuvassa etummaisena Ivalo, navetan parhaasta emälinjasta joten odotukset on kovat. Korkea se ainakin on ja emänemältä Ämmyltä ainakin löytyy maitoa, toivottavasti olis edes osan Ämmylin ominaisuuksista perinyt. Ivalon vieressä ensi kuussa poikiva Linnéläinen Inari, tiine sonnista VR Tuomi :) (siis enhän mä nyt Turandottia yritä meidän lehemien sukuihin saada, enhän?) Ei hääppösen näkönen vaikka isää mainostettiinkin kovana rakennesonnina. Toivottavasti nyt edes maitoa olis. Viimeisenä kuvassa näkyy Inarin sisko Jivia, jonka isä on holstein. Jivia todennäköisesti siemennetään silti ayrshirellä :)

Jaffaa varten on nyt tilattu ihan omat annokset semmarin typpipönttöön, meille ei olla koskaan tilattu omia annoksia vaan ollaan vain tyydytty käyttämään sitä mitä semmarilta löytyy :D 4:n viikon päästä on sitte omat annokset kahta eri brown swiss -sonnia! Huumorilatauksella varustettuna tottakai, isä oli nimittäin ottanut muistilapun mukaan navetalle että tiesi mitä pitää tilata, ja lapussahan luki tietenkin brown fish :D Ruskeita kaloja odotellessa siis.


Kuva eiliseltä, siivoiltiin siilon pohjaa "kottikärryt täyteen ja traktorin kauhaan" -menetelmällä. Tai no minä siivosin. Pikkuveli istui vain traktorin kopissa ja kuunteli musiikkia. Parin tunnin rehkimisen jälkeen vielä iltalypsylle isän kaveriksi, illalla kyllä tunsi tehneensä töitä.

2 kommenttia:

  1. onko vg:n brown sviss vai minkä? :D vau!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu iha vg:n brown swissiä, nimestä tai arvosteluista ei mitään tietua ku sonnishopistakaa ei löyvy että saapa nähä... :D

      Poista