lauantai 11. tammikuuta 2014

Jekkusen sonnipoika

Poksahtihan se Jekkukin viimein! (Taas oon pari päivää myöhässä, heh :D) Sonnin teki, mahottoman ison sonnin. Isänä VH Maine ja nimekseen poju sai Laiskamato, ihan olemuksensa mukaan. Sillä välin kun Lilja kiskoo apinan raivolla maitoa jo suoraan ämpäristä niin  tämä poika laiskasti lossuttelee menemään, ei oo kiire mihinkää. Lepposen luontonen sonni eikä emälläkään pahasti päässä viiraa, ihan nätisti on kuulemma lypsyillä ollut.

Tänään siirreltiin elikoita, Herbiinan entiselle paikalle vaihdettiin ritilä ja samalla myös uusi kumimatto, Jekku pääsi huippumammojen Hertan ja Elsan väliin, yhden lehmän päähän omasta emästään. Hippula onkin jo sen näköinen että HUH HUH, laskettu aika olisi vasta helmikuussa ja vasikalla isänä lihasonni :D Jasmiini pääsi Jekun entiselle paikalle Inarin viereen, oli niin mukavaa nähdä taas kaksi ruskeavalkoista vierekkäin. Tappeluhan siitä seurasi kun toinen yhtä kaunis tuotiin viereen mutta vartin päästä olivat jo sulassa sovussa keskenään.

Siilon edustaa tyhjennettiin tänään myös ja tuli siinä samalla katsottua kuinka isoksi Kumina onkin jo kasvanut. Ei sitä uskoisi niin nuoreksi kuin se oikeasti on. Kipinän sirpakat koivet ovat vaihtuneet melkoisiin pökkelöihin, toivotaan että se nyt vaan olis sitä talvikarvaa jota sillä pörrökasalla näytti ihan kiitettävä määrä olevankin. Samalla reissulla pistettiin uuden jalostussuunnitelman sonnit tarralapuille ja liimailtiin oikeille lehmille, saas nähdä minkälaista sakkia meille loppuvuodesta syntyy. Balisto on jostain syystä noussut yhdeksi suosikeista vaikka sen arvostelu onkin melko karua luettavaa, samoin Boss joka tosin pisti silmään lähinnä tasaisuuden takia. Äykyillä kovassa huudossa on nyt VR Tivoli ja Sammatin Valpas josta en oo pitkän haaveilunkaan jälkeen saanu yhtään vasikkaa. Brown swissiä laitetaan myös vielä ainakin Iralle, saa nähdä kuka on se "viimeinen" onnekas, neljä brownia meille suunniteltiin ;)

2 kommenttia: