lauantai 8. maaliskuuta 2014

Siivouspäivä

Tänään taas putsailtiin siilon edustaa, lämpimien kelien saavuttua hiehot saa sen melkoselle kuravellille jo viikossa. Samalla siinä piti sitten rapsutella Kumina-raasua, pikkuraukka oli katkassu sarvensa :( Hellimisten tarpeessa näytti olevan. Hippula ei vieläkään osota mitään merkkejä poikimisesta, ens viikon alussa soitetaan eläinlääkäri käynnistämään, lihasonnilla tehty jättiläisvasikka ei mahu tuleen mitenkään päin jos vielä ootetaan ylimäärästä aikaa.

Jalostussuunnitelmaakin on tehty uuden käyttölistan pohjalta, holsteinien kannalta tilanne näytti valoisammalta kuin pitkään aikaan, kyllä sielu lepäs ku luin listaa. Kaks mun kaikkien aikojen suosikkisonnia, VH Mandel ja VH Grafit, on taas listalla ja vieläpä yhtä aikaa! Saapa nähä kuin runsaasti niiden sukusia meillä on loppuvuojesta :D Grafitista tällä hetkellä kaks siemennysikästä hiehoa ja Mandelista yks kesällä syntynyt. Äykkylista sen sijaan tuntuu menevän kokoajan huonompaan suuntaan ainakin meille, kun yhtenä tärkeistä vaatimuksista on se rotupuhtaus. 50% on ehdoton minimi ja siitä ei tingitä, mieluiten kuitenki niitä 70+% käyttäsin jos niitä ois. Tällä hetkellä listalla on tasan yks sonni jota mä pystyn hyvällä omalla tunnolla käyttään ja se on VR Tivoli. Siinä on kyllä helmi ayrshiresonniksi! Suku on sillä kyllä aivan mahtavia sonneja täynnä.

Kissoista sen verran että innolla odotetaan nyt meidän uutta navettakissaa kuin kuuta nousevaa. Severille pitäs etsiä uusi koti ja tää meidän tuleva kissa syntyyki vasta joskus huhtikuussa mutta väliäkös sillä :D

Huomasin tässä myös puolivahingossa että 24. päivä se ois tasan vuosi blogin pitoa takana. Huh huh. Juhlapäivitystä suunnitellessa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti