sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

SARKA-messut 2014

 VAROITUS: LUVASSA PITKÄ SELITYS SEKAVAA P*SK**!


Hieno reissu kyllä, ei voi muuta sanoa! (Ja pahoitella sitä kuinka tämäKIN postaus on aivan liikaa myöhässä, parempi myöhään kuin milloinkaan juu nou ;)) Herätys oli aamusella siinä viiden aikoihin, samaan aikaan kun vanhemmat heräsivät aamunavettaan. Aamupalaakin piti syödä vaikka se vaikeaa olikin, aamupalan syönti ei vaan onnistu millään ennenkuin on käynyt hoitamassa hevosen ja haukkaamassa raitista ilmaa.  Elikoille kävin heilauttamassa heipat samalla kun nakkasin hevosen ulos, olihan se vähän ihmeissään parin tunnin aamurutiinien siirtymisestä. Reippaana ihmisenä en tietenkään ollut pakannut edellisenä päivänä mitään vaan nakkelin puoliunessa vaatteita sun muuta tarpeellista laukkuun. "Tämä, ja tämä, pitäähän tääki ottaa jos vaikka sataa, ja sit viel nää..." Naisen pakkaamistyyli. Hyvä varsinkin kun laukkua joka on täynnä turhia tavaroita pitää raahata kahtena päivänä messuilla mukana. Otin opikseni.

Kuudelta alkoi matka kohti ylivieskaa. Eerikan kävin nappaamassa mukaan audin kyytiin ja sitten köröteltiin mukavaa vauhtia juna-asemaa kohti. Eikä ees eksytty vaikka meinattiinkin! Ajettiin sievästi parkkiin vähän liian likelle toista autoa, en uskaltanu aukasta ovea vaan kömmein ulos vänkärin puolelta ja potkasin samalla valtran muistitikun rikki. Harmitti. Juna tuli asemalle samoihin aikoihin meidän kanssa, polteltiin rauhassa hermosavut ensin ja sitten juostiin junaan etsimään paikkoja. Meidän paikat oli jo viety joten istuttiin sitten vaunun perälle ja voi herran jestas sitä pälätystä lehmistä, kanadalaisista, poistettavista, uusineista, sonninemistä ja käyttölistasta. Taisivat kanssamatkustajat vähän kieroon katsoa :D

Seinäjoelle saavuttaessa alettiin sitten kuumeisesti miettimään että mihinkähän suuntaan sitä lähtisi. Maalaisjuntit isossa kaupungissa ei ole ikinä hyvä juttu. Soitettiin sitten taksi ja päästiin kuin päästiinkin haluamaamme määränpäähän. Messuilla lipuntarkastajakin tunnisti meidät jo toisen kerran jälkeen, lienee sitten rampattu liian monta kertaa ulkona. Mutta komioita oli lehmät ei voi muuta sanua! Muutaman kuvan jaksoin teillekin muokata tänne, olkaattes hyvät.


Kyseisen luokan tietoja mulla ei enää oo tallella eli eläinten nimistä ja sukupuista ei valitettavasti ole mitään tietoa. 

Luokkien loputtua lähdettiinkin sitten metsästämään hotellia, pienoisen etsimisen jälkeen se viimein löytyikin sitten. Laukut ja muut turhat tavarat huoneeseen ja ruokapaikkaa etsimään - satuttiinkin sitten eksymään hesburgeriin. Kupujen täytön jälkeen kierrettiin vaatekauppoja ja illan tullen sitten takaisin hotellille. Aamulla herätys oli jo yhdeksän  aikoihin että kerettiin hotellin aamupalalle ja messuillekkin vielä. Toiselta päivältä mulla ei valitettavasti ole kuvia kuin puhelimella ja niiden laatu on kuin perunalla kuvattu eli eivät kuvinkaan edustavia. 

Messuilta lähdettiin pois jo yhden aikoihin ja hurautettiin taksilla juna-asemalle. Meidän lippujen mukaan juna olisi lähtenyt vasta kuuden aikaan illalla joten vaihdettiin liput jo kahdelta lähtevään ja oltiin ihmisten aikoihin ylivieskassakin takaisin, autokin lähti ensimmäisellä käyntiin pakkasista huolimatta ja siitä sitten kotiin itkemään itsensä uneen ja näkemään unta kanadalaissukuisista, lypsytyyppisistä ja mahtavaa utarerakennetta periyttävistä lehmistä. NYYH.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti