keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Ammuilua

Astetta pidemmän kirjoittelutauon jälkeen on taas mukava päästä kokoamaan tapahtumat ja ajatukset ylös, on tämä blogi vaan kiva juttu.

Isän jäädessä sairaslomalle on päässyt taas työhommiin kiinni, huomenna alkaa taas neljän päivän työjakso navetalla. Pellollakin olen kerennyt jo yksin käymään, vähän jyräämässä multaimen jälkiä piiloon. Viikon saldona on kaksi kertaa levinnyt lietekärry, tiedä sitten miten tuo on edes mahdollista.

Enne voi hyvin ja on alkanut jo petraamaan maitotulostaan, siemennetään varmaan ensi kuussa. Liinan sairastumisesta unohdin kirjoitellan tänne kokonaan, oli liian kiire navetalla että olisi kerennyt netin ihmeelliseen maailmaan eksyä. Liinalla oli seleenin puutteesta johtuva lihasrappeuma, jonka vuoksi pikkuraasu ei pysynyt kunnolla pystyssä eikä muutenkaan jaksanut tehdä mitään. Eläinlääkärin väärän ensimmäisen diagnoosin vuoksi meinattiin jo menettää koko vasikka, nyt alkaa jo näyttämään tilanne paremmalta. Onneksi Liina oli koko ajan hyvä syömään sentään.

Jännitys poiki viime perjantaina. Vasikka oli kuollut sonni. Katsottiin jo torstaina että kaikki ei ole ihan kohdallaan, soitettiin eläinlääkärille joka sanoi ettei ole kyseessä mikään hätätapaus ja soittaa uudestaan mikäli tilanne huononee. Seuraavana päivänä sitten soitettiin lopulta kun mitään ei alkanut kuulumaan, sisään kuivuneen ja kuolleen vasikan olivat joutuneet kiskomaan pihalle. Sonnin etujalat olivat niin kippurassa ettei vasikka ollut mahtunut tulemaan ulos. Ja isänä tietenkin VH Mandel, miksi oi miksi...

Sen kummempia ei tänne päin tällä hetkellä kuulu, adios amigos!

2 kommenttia:

  1. Harmi juttu tuo vasikka ja vielä mistä sonnista. :( Meillä oli pääsiäisen saldona 2 kuollutta vasikkaa; toinen jouduttiin lopettamaan noin 10 minuuttia syntymisen jälkeen ja toinen menehtyi jo syntyessään. Ikäviä asioita, mutta ei pidä jäädä turhaa murehtimaan. Onneksi saatiin pari päivää myöhemmin terhakka ay poika navetan ainoalta ruskealta piristämään päivää (vaikka toki tyttö olisi ollut ihan kiva sukua jatkamaan). Tsempit ja hyvät vaput!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, harmittaahan se kun se elävä vasikka olisi kuitenkin aina se parempi vaihtoehto :( Kiitos samoin, vähän myöhässä tulee kyllä vastaus nyt :D

      Poista