perjantai 15. elokuuta 2014

Hupsista saatana

Anteeksi otsikon ruma sana. Anteeksi myös laittoman pitkä postaustauko josta ruma sana johtui. Anteeksi.

ASIAAN. Kesä meni enemmän ja vähemmän kotona touhutessa, välillä kerkesi vakipaikkaankin lomittamaan. Vasikoita on viime päivityksen jälkeen syntynyt niin runsaasti että ajattelin kertoa niistä omassa päivityksessä. Jalostussuunnitelmat ovat myös mukluneet suuntaan jos toiseenkin ja jossain välissä pitäisi keretä tekemään yhteenveto kaikista viime vuonna käytetyistä sonneista ja niistä tulleista vasikoista. (Tässä välissä läppäri ylikuumenee, kiitti vaan hei). Jossain välissä onnistuin saamaan suhteellisen pysyvän työpaikan karjatilalta ja myös vinkkejä jatko-opiskeluun (kiitos sinä kuka lienetkin!), tutustun mielenkiinnolla myös itselle outoihin vaihtoehtoihin vaikka suurella todennäköisyydellä jäänkin lyhyen välimatkan päähän kotitilasta opiskelemaan. Jalostustyö on hidasta enkä uskalla antaa vanhemmille täyttä sanan valtaa asiaan :D

Jaffan odotettu poikiminen lähestyy, 22. on laskettu päivämäärä. Voi tätä jännityksen määrää, sieltä se ensimmäinen brown swissi sitten tulla tupsahtaa! Vasikka on herättänyt mielenkiintoa siementäjissäkin, saas nähdä minkälainen veitikka sieltä loppupeleissä sitten ilmestyy.

Laidunkausi jatkuu, jatkuu, jatkuu ja jatkuu, samoin kuin helteetkin. Laitumella kirmaa yli 30 elikkoa, suoraan sanottuna lirissä ollaan. Hiehoja on LIIKAA! Pakkaseen kai päätyvät osa jos ei ostajia löydy. Hilima ja Hera ovat ummessa, Illalla utaretulehdus ja Evitalla joku tuntematon vaiva toisessa takaneljänneksessä, menee umpeen. Enne ja Evita molemmat tiineitä, seuraavana tarkistusvuorossa ovat Ennen vasikka Kerttu ja Hertan tytär Karamba (joka tosin on varmaankin luonut vasikkansa mutta sisällehän se pitää ottaa siemennystä varten joka tapauksessa). Kaveri ja Elsa on siemennetty nyt molemmat VH Barkleyllä ja molemmat äykkyhiehot, Kipinä ja Kaunokki VR Rankinilla. Kumina on siemennetty brown swissillä ja Ihime Bossilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti